Blogg

BPH

 

2022-09-11

Igår ordnade vi det traditionsenliga BPH för de valpar som nått ca 1,5 års ålder. I år var det dags för Spanienkullen att testas. Även Tjorven från Londonkullen, som inte kunde delta när det var deras tur, hängde på. 

Vi kör BPH hos Gården i Nyåker, Anna och Leffe och som vanligt var det mycket proffsigt, lugnt och föredömligt arrangerat. 

Det är en ynnest att ha valpköpare som åker många mil, tar in på hotell "bara" för att delta. Mycket värt för oss i vårt framtida avelsarbete. 

Summa sumarum åkte vi hem med skottfasta vovvar, trygga, lagom glada i folk, nyfikna och framförallt ingen kvarstående rädsla. En del kunde behöva lite mer stöd i skrämseldelen men alla skakade av sig det direkt och hade inget problem att ta sig vidare på banan. Skrammel är i princip ointressant, kanske beror på allt skrammel under valptiden ;). 

Flera tyckte att den stora blå rocken som kom ur skogen var läskig och larmade rejält, för att när de kände att det bara var en vanlig människa, vifta med hela rumpan och bli jätteglada. 

 Att det skjuts är inte heller ngt som påverkar våra spaniels. 

Vi är så nöjda med alla valpars resultat och ser nu fram emot nästa kull med Isola. Känns riktigt bra att kunna säga till er som funderar på en valp ur kommande kull, att hennes förra kull är en samling stabila varelser med glädje och fart i sig. Vi kan även säga detta om mormor Zeldas valpar, Tjorven bara stärkte det ytterligare. 

När dagen var över åkte vi som sig bör, hem till Rippebo, där vi åt mat och pratade till långt in på sena kvällen. Många glada skratt och hopp om att snart ses igen. 

TACK!! Ni är bara för bäst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)