Nyheter fram till år 2021. Nyheter från och med 2022 ligger under en ny flik!

2021-12-26 Så har nu även Kallt kaffe (Novali) fått sin nya familj. I natt får hon dock sova kvar här på kenneln innan hon far söderut till Göteborg. Hon kommer få prova på viktspår, nosework och kanske utställning. Vi önskar er stort Lycka till och till er alla andra ett fortsatt lycka till. God fortsättning och gott slut!

2021-12-26 Så har Chans flyttat igår eftermiddag och idag har December åkt. Ikväll kommer Kallt kaffe flytta. Hittills har vi bara fått goda nyheter om flytten till sina nya hem. De busar, äter sover och verkar inte som att de har bott någon annanstans än just där. Både Chans (Charlie) och December (Zoya) kommer aktivera sig med viltspår. Charlies husse är nyfiken på specialsök. Zoya har även en hundkompis i familjen, gossen Zicco.  Lycka till båda familjer!

2021-12-25 Juldagen kom med stormsteg och nu har första valpen, Din Skugga, flyttat ut och hem till Helene. Eventuellt kommer hon att få heta "Skugga" (vore så klart roligt om ni frågar oss ;). Helen har en dröm om att träna henne till räddningshund och ha en massa annat kul ihop. Lycka till!

I eftermiddag flyttar Chans! Fortsättning följer...

2021-12-19 Nu är det mindre än en vecka tills första valpen flyttar ut. En så oväntad kull men lika älskad och lika svårt när flytten närmar sig. Det som så klart känns gott i hjärtat är att alla 4 kommer flytta till så fina familjer med olika tankar kring vad de vill göra med sin nya familjemedlem. Allt från räddningshund till viltspår och så klart en soffkompis ;). Zelda och de två andra kommer nu äntligen få mera tid för sig och sina viljor. Har anmält till trettondagsapporten i Gyllerboda den 9 januarit och med stor sannolikhet tagit mig en rejäl skopa vatten över huvudet. Men kul att komma ut efter alla dessa månader. Så nu ser vi fram emot en mysig jul, ett nytt år och nya utmaningar!

2021-12-04 Nu börjar valpspekulanter hälsa på, och Zolli lär väl vara den pajas han alltid är... Igår hade vi besök av kära vänner och Raymond tog det fina fotot på Isola, jag hoppas få några fler från honom ;). Åh valparna, ja de mår fortsatt bra! Busar mer och mer, äter och leker med syster, pappa och mamma. I morgon kommer våra "kennelflickor" Toscas (Londonkullen) storochlillmatte :). De ska vara här medan vi behöver vara på jobbet, så då får valpisarna några fler fötter att bita i. Men snart semester och julfirnade, härlig tid på året!

2021-12-01 Oj vad tiden försvinner. Valparna växer så det knakar och deras personligheter börjar visa sig litegrann. Till helgen kommer de första spekulanterna så då får valpisarna bitas på riktigt ;). Nu börjar de röra sig mer i huset och vågar mer. Köket är numera en samlingsplats för oss alla. Så underbart att se mamma, pappa och syster fostra, leka eller bara mysa. Maten äts som ett glufs hos både mamma och matskål. Dessvärre är kylan i värsta slaget för de små så det har inte blivit någon tur ute än. De får helt enkelt bli lite äldre innan de får upptäcka skogen som finns runt knuten. Livet nu är bara härligt och vi njuter av de veckor som är kvar. 

2021-11-22 Nu finns vi på köpahund.se. Valparna har nu registrerats i kennelklubben och med det fått sina namn, se mer under Kentkullen B-sidor.

2021-11-21 Springerklubben har precis som SKK regler att följa för oss uppfödare. Detta är så klart självklart för oss, men ibland går det inte som vi tänkt. Så har det nu blivit för oss. Regeln som Springerklubben har är att båda föräldradjuren ska vara ögonlysta inom ett år före parning. Om detta inte gjorts tas uppfödare/kenneln bort från uppfödarlistan i 6 månader.
Då den senaste kullen inte var planerad så hade vi inte ögonlyst Zolli och Zelda innan parning. De är lysta ua 2019. Så nu kommer Rippeboets kennel inte finnas på klubbens uppfödarlista. Vi finns kvar på SKK köpa hund och ni hittar oss på fb. 

2021-11-18 Idag fick valparna för första gången köttfärs med äggula. MUMS!! I rasande fart åt de upp sin lilla "köttbulle". I morgon blir det smakportion två. Snart kommer även valplådan vara för liten så flyttlasset går snart. De har även visat sina röstresurser, inte så skräckinjagande ;). Nedan en liten bild på gossen i gänget.

2021-11-13 2 veckor har gått och valparna växer så det knakar. Idag såg vi små små springor till ögon och de rör sig mer och mer i lådan. Det kommer gå fort nu och vi ser fram emot dessa 4 busar som vi får glädjas åt.  

2021-11-02 Efter att ha fått vänja oss vid att ha n valpkull i huset igen så fick vi glädjas kort åt den lilla bruna tiken. Hon gick ner mycket i vikt, vi försökte stödmata henne men naturen ville annat. Så idag har hon fått somna in hos veterinären. Tänk så mycket känslor ett litet liv kan skapa på så kort tid, vi är så ledsna. Zelda har varit orolig under hela tiden men kommer nog att finna lugnet när det blir en annan ro i lådan. 

En annan jättetråkig sak är att vi fått ta beslutet att Lady som var tänkt att ha en kull på kenneln har vi fått ändra på dessa planer för. Det har visat sig att hon har varit överkänslig för olika saker. Det har varit jordgeting, saker i naturen mm. I somras fick hon utslag på nosen som inte gick bort efter behandling. När hon var med sin husse och mattte i Budapest så fick hon en injektion av något som hon reagerade på. Det har sedan blivit så myckte trassel med detta och hon har fått dränera den böld som uppstod. Inte detta heller har hjälpt och nu tror veterinären att hon visar överkänslighet mot dräneringsmaterialet. 

Så i samförstånd med husse och matte så tar vi bort henne ur dessa planer. Nu håller vi alla tummar och tassar att hon blir bra och att hon kan få vara en så aktiv hund hon hittills varit med sin fina husse och fina matte. Det är så ledsamt för dem alla tre, inte minst Lady så klart. 

Så med detta tråkiga så får vi blicka framåt för allt gott som måste komma ur allt det dåliga. 

2021-10-24 Oj oj, skämskudde på ingen uppdatering på flera månader... Å andra sidan ahr det inte hänt så mycket på kenneln mer än att försöka lindra ett diskbråck. --

Men igår så hände det! Rippeboets hundar visade upp sig på årets "happening" i Springervärlden nämnligen "Club Show". Hundar, hussar och mattar skötte sig med den äran, domaren gjorde det inte ;).

Eller så får vi ett kvitto på att vi kanske är liiite mer för arbetet och mentaliteten i vår uppfödning, vad vet jag. Fin kritik på alla och mycket som kommer att utvecklas med åren. Än så länge mycket unga hundar. Lite studsbollar, men vad kan vi vänta oss med Isola som mamma och Zelda som mor/mormor. Mycket bra träning för alla och vi får se det som en rolig lördag och att vi äntligen får ses igen. Sen att vi kunde äta tillsammans på en grekisk restaurang i Bålsta, gjorde verkligen inte saken sämre. Glada skratt och mysigt. Vi säger det gång efter annan, vilka härliga valpköpare vi har!!

Till er alla som inte var med, ni är lika fantastiska ni med och vi ses snart hoppas vi. 

I övrigt här på kenneln så kommer vi börja smida våra planer för vårens kull/kullar, såg flera fina pojkar på utställningen. Bara att höra av er om ni har några frågor eller funderingar.

Nedan lite foton från igår;

 Pärla och Jennie

 Vera och Johan 

 Enzo och Linnea

Cathrin och Harry

 Bonzo och Niklas

 

Truls med Clara och David, som kom och hejade på. 

 

2021-06-27 Vi har varit på valpsafari ;). Träffat flera valpar, både nyligen utflyttade och äldre. Alla ett mycket kärt återseende. Isola var med och fick träffa två av sina valpar vilket gick bra. Zolli är den pajas han är och hoppade i barnpoolen hemma hos familjen Hägglöf i Malmö...

Vi hade som plan att ha en kennelträff i år igen, men på grund av min rygg får vi skjuta på det till framtiden och hoppas att ryggen är justerad i vår. På tisdag lämnar vi hus och hundar hemma med lillhusse och sambo för att fira vännens 50- årsdag i Italien. Ska bli regn där ;). 

Kanske ett glädjeskutt?? Isolas alla valpar är nu utflyttade och ordningen återställd här på kenneln. Idag blev det bad och lång promenad på annan mark än Rippebo. Isola har under dryga tio veckor inte varit utanför Rippebo, så tror att hon faktiskt tyckte det var lite skönt. Verkar gå bra för alla valpar, vilket så klart känns otroligt skönt. Nu väntar 2,5 veckor kvar i jobb sen semester och mys med hundarna. 

Den 19 juni var Rippeboets Pimm´s No cup "Bertha" och viltspårade på Länsmästerskapen. Hon belv 13;e hund av 19. En prestation i 30 graders värme och så ung. Grattis!

2021-06-26 Midsommardagen flyttar Lolea, numera Sasha och sista valpen har nu åkt. En underbar valpkull med härliga personligheter. Isola har varit en fin mamma och Zelda och Zolli har axlat mormor/ morfarrollen på ett föredömligt sätt :). Nu pustar vi ut efter 9,5 vecka lägger dessa vckor till minnesbanken. Planer för nästa kull har redan tagit form i mitt huvud, men det dröjer nog till nästa vår. Om det inte händer något galet, så kommer Isola få fler kullar. 

Nu fortsätter vi fira lite midsommar och ser fram emot semester. Kan garantera att det blir lite besök hos våra småttingar ute i Sverige. 

2021-06-20 BPH igår, så roligt!! Ett stort tack till alla valpköpare som deltog. Summan av det hela är; trygga, positiva 0 aggresivitet med fina avreaktioner på alla fyra som deltog. Arrangörerna sa att dom tyckte det vara en jämn och fin grupp med mycket trevliga hundar. Fick bara med tre valpar på fotot dock... Först Abbey med matte Vivi, Harry med matte Cathrin och Tosca med matte Malin. 

Idag flyttade näst sista valpen. Pärla åker nu ner mot Malmö med sin familj. Alla valpar som har flyttat hittills har funnit sig väl tillrätta. Nu har vi "Sascha" kvar till midsommardagen, sen blir det ännu mera tyst och tomt i huset. Tur vi har våra tre gullsvansar. 

2021-06-19 Flyttkarusellen fortsätter. Valparna som redan flyttat har funnit sig väl tillrätta. Vi får fina meddelanden  om trygga, gosiga valpar.  Vännen Nina aDahlström, superduktig hobbyfotograf, var här och fotatde. Inte ett lätt jobb kan jag väl säga. Bilder finns under spanienkullen. Idag har vi Londonkullens BPH. Ska bli 30 gr varmt, Phu! Får se hur det kommer att gå....

2021-06-14 Så börjar nedräkningen....valpköpare är förväntansfulla och vi njuter av sista dagarna. Monstren på morgonen kommer bli rätt skönt att slippa men sen är det inte så mycket mer vi vill bli av med ;). En fantastisk valpkull återigen. Roliga nyfikna individer med härlig personlighet. Idag har de åkt en tur med bilen, rätt okej. Någon kräktes någon pep en stund men rätt lugnt. På onsdag ska vi till veterinären och hoppas på okejstämpel i rumpan. Torsdag flyttar de första. EN får vi kvar till midsommardagen. Skönt att dra plåstret långsamt....

2021-06-07 Alla valpar har nu hittat sina familjer, och namnen har registrerats. Alla namn med en historia bakom, som vi brukar göra. Om en dryg vecka flyttar första valpen. Veterinärbesiktning bokad. Så nu går vi in i ruschen, och vi ska njuta av varje sekund. 

2021-06-04 Som jag skrev igår så väntade vi på sista valpen av Zeldas avkommor som röntgat sina höfter. Idag fick vi ett fantastiskt sms från Tjorven, som då också har A-höfter och fria armbågar. Det känns naturligtvis helt otroligt med dessa resultat och att Zelda tillsammans med papporna har lyckats få till detta :). Alla valpköpare får en stor eloge som röntgaat så att vi kan följa aveln. Betyder oerhört mycket för oss då vi sätter stort värde på hälsan. Tack!!

2021-06-03 A-höfterna avlöser varandra i Londonkullen, en kvar att få besked om, nästan nervöst ;). Nu har snart alla valpköpare varit här och kikat på de små, så till helgen så kommer de inte längre behöva hålla sig på sträckbänken. Då får de i samtal med oss, klart för sig vilken de får hämta om två veckor. Alla längtar utom vi ;)). Skämt å sido, det känns så bra med alla familjer men kommer bli tomt. 

2021-05-31 Tiden rusar och ångesten inför flytt börjar komma, inte klokt vad det går fort med dessa juveler. Underbara sociala valpar som nu också tar sig större friheter ute och har fått nosa på fågelvinge och klöv. I kväll kommer husse hem med and och mera klövar. Alla valpköpare har varit här minst en gång, och snart börjar det utkristalliseras var dom får flytta någonstans. Familjerna kommer ägna sig åt jakt, viltspår, bruks och hos två familjer är det tänkt att ha vovvarna som vårdhundar. Spännande så det förslår. 

I Londonkullen har vi ärats med ett godkänt anlagsprov viltspår för Tosca och matte Malin. BPH kommer 5 av sju hundar att delta vilket känns så roligt. Nu blir det mera trimning :)

2021-05-23 Nu börjar det bli livat här på kenneln. Valparna blir mer och mer vakna= busiga och bitiga och valpköpare avlöser varandra. Känns otroligt bra och vi ser fram emot att alla ska få hämta sina småttingar när den dagen kommer, även om det rent känslomässigt alltid blir en prövning.

Valparna har varit ute, de äter för fullt och är generellt mycket sociala och trygga valpar. Mormor och morfar är med i matchen även om morfar helst slipper, han vill helst träffa valpköparna, kanske är han som "godkänner" alla familjer :). Mormor Zelda är väl som en mormor ska, gosig och hjälpsam men behöver vila ibland och då vill hon vara ifred, Basta!

A-höfterna i Londonkullen duggar tätt, vilken känsla! BPH 19 juni ser vi fram emot jättemycket. 

2021-05-18 Lite nya bilder på valparna under Spanienkullen. Idag var dom ute för första gången och det var lyckat. Nyfikna små vovvar som till slut somnade gott på filten. Alla valpar kartar på sig som de ska och avmaskning är gjord för första gången, som var fy blä äckligt. Klorna klipps och alla börjar bli mer rörliga och börjar ta för sig. De små vassa tänderna börjar visa sig så snart kommer vi behöva fler hälsenor :). 

Vi har också fått härliga besked med A-höfter och fria armbågar på flera valpar ur Londonkullen. 

2021-04-30 Sista dagen för april får vi glada besked att Bertha också har A-höfter och fria armbågar. Toppen! Valparna växer och har snart dubblat sin vikt. Så nu firar vi in våren och förhoppningsvis värmen.

2021-04-26 Valplivet på kenneln fortgår och dom små växer. Alla valpar är eventuellt tingade, men då inte alla valpspekulanter varit här än, är inte allt spikat och klart. Det är ett högljutt gäng och redan en stark vilja, ser fram emot att följa dessa personligheter. 

2021-04-23 Så föddes 8 ljuvliga små hjärtegryn, sena efternmiddagen igår. 5 tikar och tre hanar, alla svart/ vita. Isola är precis som sin mor en fantastisk mamma. Hon månar, pysslar och vill helst inte lämna lådan, ens för att kissa. Valpningen gick i raketfart, så vi hann knappt med att se viken som kom i vilken ordning. Mormor Zelda vill nog helst komma in i lådan, men Isola visar tydligt, att så kommer inte att ske!

Nu väntar några veckor av lite lugn, innan det blir full fart!

2021-04-22 Semester från idag och i väntans tider på att Isola snart ska valpa. Passar väl bra en dag som denna när snön vräker ner :(. Isola mår bra men är trött och orkar inte riktigt hänga med på promenader. Hon är supertjock! Återstår att se om det är mat, luft eller flera valpar.... Återkommer!

2021-04-02 Idag fick vi veta att Tosca röntgats och har A-höfter och fria armbågar. Så nu kan familjen Winsö fortsätta sin jakt och arbete med den unga damen :). 

Annars firar vi påsken i lugn och ro och Isola börjar bli rund om magen. Zelda är för närvarnade på kollo hos Maria och Fredrik då hon löper. Fantastiska hundvakter. Son med flickvän delade ansvaret och hade Zolli i veckan, underbart med lite hjäp när kärleken slår till....

2021-03-18 Så var det äntligen dags att besöka Rembackens veterinärklinik för ultraljud. Och det fanns lite smått i magen :). Vi kunde se 4 stycken valpar med små hjärtan som pickade, och troligen flera bakom annat skräp i magen ;). Så nu väntar vi med spänning på att allt ska gå bra dessa veckor och att vi får se små gullsvansar vecka 16/17 i slutet av april. 

2021-02-25 Japp, nu är hon parad vår Isola och vi går in i väntans tecken. I mitten av mars kommer vi göra ultraljud och då vet vi lite mer om det blitt nåt. Annars flyter det på här på kenneln. Jag var på kurs med Zelda och nu fortsätter vi vår jaktträning mot A-prov. Till hösten kanske vi parar Majken så planer har börjat smidas. All rapport vi fått från våra valpköpare sedan sist har varit bra, alltid roligt att få dessa fina berättelser. 

2021-01-14 Länge sedan sist men vi drabbades av sorg sista dagen på året då min älskade pappa gick bort. Han har varit en stor del i mitt intresse av hundar, skog och jakt så saknaden är obeskrivlig. Hundarna älskade "morfar" och de letar efter honom när de kommer hem till mamma. 

Nu hoppas vi att det snart vänder och allt det tunga kan skuffas undan lite av roliga saker. Vi håller nu tummarna att Isola snart börjar löpa och att det kommer födas små svansar och småtassar i vår.  

2020-12-21 Så går vi mot ljusare tider, Äntligen!! Året kommer vara annorlunda då jag pga epilepsi inte får köra på hela året. Jag får helt enkelt se hur mycket jag och hundarna kommer kunna vara ute på tävlingsbanor eller jaktprov. Vi planerar dock en valpkull och det kan ni läsa mer under valpar. Nu väntar julfirande om än i liten skala i år. Ser verkligen fram emot 2021 och vad det kan ha för smått och gott att bjuda på. 

2020-12-18 Hipp hipp hurra!! Idag har Rippeboets kennel förärats med vår 4:e viltspårchampion (förutom Zelda). Endast 10 månader gammal slår Bertha och husse Johan till med sista tredje ettan :). Vi är så stolta och glada, över dem och alla ni andra valpköpare! Vilket gäng. Vilken glädje detta annars så galna år. Det är tur att vi kan njuta av att se tillbaka på ännu en fantastisk valpkull som Zelda gett oss. Nu är prinsessan Isola på gång att få ta över och Zelda får luta sig tillbaka med drottningkronan och få göra det hon helst vill, jobba i skogen. Vi ser fram emot 2021 och hoppas att Isola får bli mamma någon gång under året. 

Vi ser tillbaka på framgångar hos er valpköpare som vi får levererade till oss via era berättaler. Ni är fantastiska, kan inte säga annat. Allt syns inte på SKK men ni ska veta att vi skryter om er och era bravader, så härligt. 

2020-11-15 Tiden går och sedan sist har det hänt lite tråkiga saker. Jag fick ett epilepsianfall i skogen och var medvetslös ca 40 minuter. Akuten nästa och nu utreds jag. Anfallet är med stor sannolikhet utlöst av utmattning under lång tid, vilket gör att jag nu behöver gå ner i tempo och vila, vila. Trist, men samtidigt något som går att göra något åt. Så här hemma befinner vi oss i lugnets tecken och hundarna följer mig på långa skogspromenader.

Jag åkte iväg på exteriörbeskrivning med Isola i alla fall, vilket inte var ngt att skryta med. Fin kritik men "bara" very good.

Roliga nyheter från Åsa och Fredrik med Siri som nu röntgat Siris höfter. Tänk, Zeldas alla barn, hittills, har A-höfter. Våra planer för valpar inför våren kvarstår dock, trots mående. Det är ju ett lyckopiller att ha valpar omkring sig. 

2020-10-10 Vilka valpköpare och hundar vi har på vår kennel :).

Igår blev Bonzo viltspårchampion!! Stort Grattis till husse och matte, vilken hund och vilket ekipage! Vi är så stolta. 

Anders med Columbus tar en pallplats på K9 Biathlon!! En terrängbana på 6 km, tufft och supperbra jobbat. Stort grattis till er. Tänk så mångsidig vår ras är.

Vi tilldelas BPH uppfödardiplom också tack vare er valpköpare som ställer upp när vi önskar det. Så härligt och roligt, vi får nypa oss i armen!

R:s Magic Bilbao och R:s Incredible Hertha Berlin har spårat eftersök på vildsvin under praktisk jakt. Modigt som tusan och duktiga spårhundar. 

Så med den uppdateringen kan vi inte annat än säga att vi är sjukt STOLTA över er alla som förvaltar Zeldabarnen på allra bästa sätt!!! 3 stycken viltspårchampions, flertalet används i praktisk jakt, fina beskrivningar på BPH, samt att alla är så mångsidiga i sitt arbete, trygga och framförallt fantastiska familjehundar. 

2020-10-05 Vilken helg! Den började med att vi fick veta att Niklas och Bonzo hade spårat sig till godkänt anlagsklass spår. Så roligt, snart har de öppen klassen på g! Sen fick vi veta att Selma, sist ut i fotbollskullen röntgats med A-höfter. Så nu har hela fotbollskullen A höfter, så himla bra! Sen fortsatte helgen med kennelträff, läs mer under den fliken. Idag måndag. njuter jag av att vara uppfödare med så fina underbara valpköpare och hundarna så klart. 

2020-09-26 

Idag slog vår nippertippa Isola till med att bli champion i viltspår!! Hon titulerar sig numera;

 ”SeVch Rippeboets Andromeda”.

Kennelns andra champion och vi är sjukt stolta! Isola gjorde sitt anlagsprov för ett år sedan men sen har det varit mycket annat, valpar, jakt med Zelda mm. Jag ville också känna att hon kunde fixa ett öppen klass spår innan det begav sig. För ett tag sedan var jag hos vildmarkshunden.se för att se vad hon kunde prestera i spår som jag själv inte lagt och hon gjorde det på ett bra sätt. Jag anmälde därför till öppen klass i lördags och sen hade vi ett till på måndagen och det sista i dag.

Så javisst tre raka ettor :)).

Hon är grym vår lilla fina tjej. Så nu är planerna på valpar till våren än mer aktuella :).

Återkom till oss om ni är intresserade av valp från Isola. 

2020-09-12 Så har vi varit hos Tosca med familj och Zelda varit på sin första ripjakt (och våran också) Stort tack till familjen Winsö för en fantastisk helg! 

Zelda jagade fint i flera timmar, outtröttlig. På fredagen stötte hon sin första ripa, och den hann inte flyga upp förrän hon hade den i munnen, inte så bra, men, men. Sen blev hon het som en tokig men lugnade sig efter några frivarv. Lördagen fick Tosca börja med lite valpsök, mycket duktig och fint förd av Malin. Efter det var Zelda än mer galen, men när jag pratat klarspråk lugnade hon ner sig och sökte fint. Dock fick vi ingen fågel. En fantastisk naturupplevelse på fjället i alla fall, och massa gott fika :). Zolli fick vara hos Toscas dagmatte/ husse och han trivdes som fisken. Isola var hos Maria och Fredrik. Så skönt att ha så trygga hundar som bara nöjer sig. Stort tack till er båda! Lite bilder från Storlien

 

 

2020-08-30 Men vad tar tiden vägen....

Idag har vi haft BPH för fotbollskullen och det var så roligt. Dels att några kom redan igår och då även fick träffa Lady och Bertha från Londonkullen och dels att få träffa alla idag. Den vi saknade var Amicus från Linköping. Läs mer om BPH under fotbollskullen.

Sedan sist har Zelda och jag varit på andjakt, vilket nog är bland det roligaste jag gjort i mitt liv med hund. Zelda apporterade bra i vatten men var lite fundersam över varmvilt. Hon var lite het vid söket då hon fick vittring, men det gör bara det roligare att träna nu. I helgen som kommer blir det ripjakt i Storlien hos Tosca. Under sommaren har Isola/ Zelda och Zolli varit hos sina "kontaktfamiljer" Magnus och Anna-Karin och Maria och Fredrik. Vilka pärlor :). Så skönt det är att lämna hundarna i någon annans omsorg och bara se lyckan hos hundarna att få komma dit, obetalbart. 

Isola hade tanken varit att vi skulle ha fått till några öppen klass spår i viltspår, men damen blir het som tusan efter skott så behöver avdramatisera det litegrann. Valpplaner för henne fortskrider även om corona sätter stopp för vissa meriteringar. Återkommer med info så snart jag kan. 

Londonkullen leverar trots sin ungdom, de jobbar praktiskt redan och de får göra så mycket med sina hussar och mattar. Även denna kull känns som en glad och positiv skara som säger ja till allt skoj, en härlig spaniel med andra ord. 

Sist men inte minst, vi är så tacksamma och glada över våra valpköpare. De jobbar på med sina hundar och de kommer på diverse upptåg som ger oss som uppfödare så mycket tillbaka. Nu ser vi fram emot en kennelträff helgen 2-4 oktober i Strängnäs. Hoppas att så många som möjligt kan komma. 

Nedan lite bilder från BPH och träffar under sommaren; 

Abbey med present från oss :)

Tunga rätt i mun inför spår, säger Lady

Albin myser med alla vovvar 

Bonzo stolt efter vinst i spåret 

 

Ligan hemma hos oss innan BPH

Kvartetten på BPH 

Majken i full fart ivrigt påhejad av Mezzi

Mezzi leker på BPH banan

Selma i full fart efter BPH, i nästa sekund kom en hare.....

Här slöar Rippeboets hundar under äppelträdet 

Tjorven kikar fram och undrar var häxan surtant (mamma) håller till

Såja häxan kan ju leka :))

 

2020-06-17 Så klarade min prinsessa vattenprovet med bravur!! Hon är verkligen en stjärna som leverar när det gäller. Tänk bara om hennes matte kunde lita på det också....

Vi åkte till provet i Nyköping i fredagskväll. Det var sju startande och vi gick ut som 5. Zelda satt alert men fast i skott och kast och simmade stadigt ut på kommando. Hämtade pippi och sprang upp på land till mig och min väntande hand. Underbart glad, nu kan vi sikta på A-prov. Dagen efter var vi på kurs hela dagen i just vatten och många flera tips och roliga övningar åkte vi hem med. Zelda älskar verkligen detta och nu när det varit varmt  är det en toppenbra träning. 

Zolli har varit hos en familj, Magnus och Ann-Karin och de trivdes ihop. Så på midsommardagen ska han och Zelda (hennes tur att vara hos Lindgrens) vara hos "sina kontaktfamiljer". Zolli kommer även vara hos dem när vi åker på semester några dagar. Blir skönt för honom att slippa trängas i bilen, han gillar det inte. 

2020-06-06 Vi har fått lite sommarvärme och med det bad och apportering i vatten. Många bilder och filmer kommer till oss på "våra" valpar är de apporterar som om de aldrig gjort annat :). Jag kommer nog anmäla Zelda till vattenprov för att kunna starta A-prov senare. Ska bli spännande att se hur det går. Zelda har löpt sedan senaste kullen och med det ännu några dagar när Zolli inte har det så lätt. Så vi annonserade om hundvakt och har fått flera napp på det, jättekul. Idag fick Isola åka iväg till familjen Lindgren så vi får se hur det går. Hon hade mycket nytt att nosa rätt på runt den stora tomten. Så kanske att nästa löp kan bli smidigare för Zolli (och oss :)). Må gott i dessa tider, nästa valpkull kommer nog dröja om inte det ser annorlunda ut på utställning/ provfronten. 

2020-05-03 Oj! vad tiden far iväg med oss och den är verkligen annorlunda i år. Vi kan inte träffas knappt och det känns jobbigt att inte kunna vara med mor och far. Det som känns alldeles fantastiskt är våra valpköpares berättelser med de små nya familjemedlemmarna, och även de berättelser vi får från de övriga som nu är "gamla i gänget". Några små tikar har fått uvi, vilket så klart är jobbigt för dem, men annars verkar det mesta fungera. Våra valpar där ute får verkligen vara med på upptåg och vi följer dem på håll. Våra planer att para Isola nästa gång fortskrider om än på halvfart. De mesta tävlingar och alla utställningar är än så länge inställda, så vi får se hur vi ska kunna få till några resultat. Vi får helt enkelt vänta och se, men tills dess tränar vi på för fullt med viltspår och jakt. 

2020-04-05 Sista valpen ut var då Rippeboets The Swan, Tosca. Hon påbörjade i morse sin resa med familjen Winsö till nya hemmet i Östersund. Där ska hon bo med husse Anders och lillhusse Emil, matte Malin och lillmatte Emmi. Hon kommer förhoppningsvis få jaga ripa på fjället och en hel massa annat skoj. 

Hemma på Rippeboets kennel är tomheten stor i huset men hjärtat är fullt av glädje över ett nytt gäng fantastiska valpköpare, det är inte klokt :), vilken tur vi har. 

Våra tre vovvar här hemma har det varit lite tråkigt för under en tid, så idag fick Isola börja en kurs i viltspår, Zelda ska återuppta jakten och Zolli kommer få spåra och köra nose work, som han tycker är så kul. Sen laddar vi för en ny kull sen höst/ tidig vår. I dessa coronatider så kanske sommaren spenderas inom Sveriges gränser, så det kanske blir ett valpsafari :)). 

2020-04-04 Näst sist ut är Rippeboets Marriott County Hall, Tjorven. Hon påbörjar nu sin resa ner till Malmö, med husse Fredrik och matte Victoria. Tjorven kommer få prova på en hel del och lydnad samt apportering ligger matte varmt om hjärtat.

Nu har vi en liten tös kvar till i morgon, sen infinner sig tomheten för en stund, och ersätts med träning med våra tre stora som fått stå tillbaka lite under dessa veckor.  

2020-04-03 Ett STORT GRATTIS på 1-årsdagen till alla i vår Fotbollskull!!! Tänk ett helt år, och ni har vuxit upp och blivit underbara individer med lek och bus :).

Idag börjar vi dagen med att Rippeboets Westminster Abbey flyttar till Cilla i Delsbo. Hon ska heta "L". Hemma i Delsbo kommer hon få mysa ihop med 10-åriga springern Manne. L ska börja på valpkurs inom ngn vecka och sen ska hon få prova på lite av varje. 

Nästa på tur är vår enda lilla gosse, Rippeboets Mr Selfridges. Han kommer heta Harry efter självaste Selfridge. Harry kommer på i Stockholm/ Öland och husse och han kommer jaga ihop. 

2020-04-02 Först ut att flytta är Rippeboets Madame Tussauds, Abbey. Hon flyttar till Strängnäs med sin husse Tobbe och matte Vivi och brorsan Viggo. En liten sökvovve kanske det blir ;). Vi önskar all lycka. 

Efter Abbey var det dags för Bertha, Rippeboets Pimms No One Cup, att flytta till husse Johan och matte Lena. Bertha flyttar inte så långt, hon ska bo i Björklinge. Ska bli så roligt att följa henne på lite nära håll. Planen är att hon ska få pyssla med eftersök.

Den sista att flytta idag var Rippeboets Marble Arch, Lady. Hon flyttar till Uppsala med husse Albin och matte Reka (kanske Björklinge snart, eller hur Albin?). Hon kommer också stanna kvar med en liten del på kenneln och förhoppningsvis kan hon få en kull valpar i framtiden. Men fram tills dess ska hon få prova på det mesta med sin husse och matte. 

2020-03-30 Dåligt med uppdatering men jag prioriterar annat just nu ;). Valparna kräver mer och de ska då också få mera tid med oss och med socialisering. Vi har varit till bästa grannen och deras grisar vilket togs emot med stor nyfikenhet. På onsdag bär det av till veterinären för besikting. Sen på torsdag börjar de första flytta. Alla kullar har sin charm, och denna inget undatag. De är fullkomligt underbara, roliga, busiga, bitiga, jobbiga ja allt. Sen är de fantastiskt söta!! Det är så klart med vemod som jag ser fram emot söndagens tomhet, samtidigt som det är så tryggt med alla fina fmailjer och eras planer för framtiden. Ser så mycket fram emot att få härliga berättelser även från dessa små ljuvliga krabater. Nu i coronatider kanske det helt enkelt blir en resa i valpsverige i sommar :)). 

2020-03-15 Oj vad tiden rusar iväg här på Rippeboets kennel. Nu börjar det bli lite bättre temperatur och småvalparna är ute flera gånger per dag. Se mer under Londonkullen. Alla valpar är tingade och flera av dem vet var de ska flytta. Fantastiska valpköpare även denna gång. Idag har de fått känna av doften av blod och i dag har jag tagit fram fågel för att de ska få känna på lite vilt i morgon. Alla valpar kommer att flytta till hem där de är aktiva inom allt från jakt, bruks, lydnad, nose work mm så det gäller att förbereda dem ;). Jag har gått ner i arbetstid vilket känns som ett lyft, mera tid med juvelerna innan flytt. Idag har de trimmats för första gången. Så alltså njuter vi fortsatt av dessa små guldkorn. 

Vi skulle ha ställt Isola och Majken i Högbo och Bonzo skulle också komma, men Corona satte stopp, så trist men kanske värt det vad vet jag. 

2020-03-01 nu är Londonkullens namn på deras sida tills med foton från Fredrik, en av de kommande valpköparna.

2020-02-29 Nu finns våra valpar på https://www.skk.se/sv/kopahund/hundraser-valpkullar/engelsk-springer-spaniel/?show=breeders

Valpspekulanter har fått börja komma och hälsa på de små och Zelda visar stolt upp dem. De har fått börja smaka på köttfärs, välling och snart kommer de få smaka på mat. Bordsskicket är väl sådär... Så snart jag hinner ska här porträttfotas med respektive namn. 

2020-02-23 Livet i valplådan är underbart och för lite sömn ;) men vi myser så mycket vi kan. Har uppdaterat med en egen flik om nuvarande Londonkullen och nytt under "valpar".

2020-02-15 Här på Rippeboets kennel äter vi och sover :). Alla valparna ökar i vikt och de verkar må finfint. Mamma Zelda myser med dem och månar att de har det bra. Isola och Zolli är så nyfikna men respkterar mamman som vill vara ifred. Det finns en minizelda i kullen, alltså svart/vit. Resterande är alla med tan tecken och svart/vit eller brun/vit. 

2020-02-07 Ja ni som följer Rippeboets kennel på FB vet att Zelda överraskade även denna gång med att föda en valp efter att vi trodde allt var klart. Nästan 12 timmar efter första valpen kom ännu en tik. Så nu har vi 6 tikar och 1 hane som sover och äter!

2020-02-06 På min mammas födelsedag föds vår tredje kull, Londonkullen! 5 tikar och 1 hane och mamma Zelda lika fantastisk som tidigare. 3 tikar är tingade. 

2020-02-04 Nu är det 58 dygn passerade och vi väntar med spänning på vad som finns i Zeldas mage. I morse ville hon inte äta så då tänkte vi att det kanske börjar dra ihop sig, men icke. Hon är lugnet själv och springer med fart i skogen och maten den åt hon glatt upp på förmiddagen i stället. Jag har nu börjat sova med henne i valprummet och är hemma och jobbar. Så nu hoppas vi att nästa uppdatering är ett gäng nyfödda hjärtegryn 

2020-01-27 Ikväll har Zolli haft dambesök igen. Så efter en lyckad date så hoppas vi tillsammans med Hitorps kennel att han och Beda väntar smått igen. Förra gången blev de få valpar och flera som var intresserade varför Ewa pch Björn tänker att de gör om samma kombination. Så nu håller vi tummarna för smått i slutet av mars. http://hitorpskennel.se/

2020-01-26 I kväll kommer valplådan in! Zelda börjar bli rund om magen och de sista veckorna kommer snigla sig fram...

Men vår Isola håller oss sysselsatta :(. I onsdags på vår promenad så hostade hon till 2 ggr. Sen blev hon helt stillastående och ville inte alls röra sig. Jag lockade på henne och hon kom i sakta mak. Förstod då att hon måste fått i sig något. Väl hemma kröp hon in i Zeldas koja och ville inte skälla som hon ofta gör trots att "fibergubbarna" var utanför och grävde. När husse kom hem ville hon knappt hälsa. Detta är inte vår Isola. Så ringde till veterinär som inte kunde ta emot då de hade för många sjuka. Ultuna hade stängt akuten!!!! Så efter att ha tempat och hon hade nästa 40 grader fick vi åka till Albano i Danderyd. Hon blev kvar och under fredagen gjorde de en skiktröntgen som visade en 5 cm lång och 5 mm bred pinne som satt fast i matstrupen. Fy tusan! så ont det måste ha gjort. Veterinär kunde plocka ut den och hon fick komma hem mycket medtagen. Men idag söndag börjar hon bli som vanligt så tre veckor i koppel som ordinerats känns tufft! 

Igår kom de två damer från kennelklubben på ett oanmält besök, kennelkonsulenter på "inspektion". Mycket trevligt besök. "Betyg": Mycket bra miljö för hundarna och Mycket fina och trevliga hundar! Så då kan vi väl säga att Rippeboets kennel fått en okstämpel i rumpan?

Vi får fortsatt mycket roliga och fina berättelser från våra valpköpare. Alla är aktiva med sina vovvar och de spårar, jagar och tränar för framtiden. Vi håller också alla tummar för Bonzo, som gjort illa sina två tår och även han ordinerats koppelvila. Det är verkligen inte roligt att vara en liten springer som mestadels gör precis det, springer, och sedan inte få gå så mycket. 

Selma och Amicus används redan i praktisk jakt på både rådjur, hare och vildsvin. Så duktiga! Majken har fått en egen sida. Hon ska förhoppningsvis ha en kull valpar om allt går i lås någon gång i framtiden. 

2020-01-03 Idag har vi gjort ultraljud och det finns valpar i magen :). Zelda var inte så road av att ligga i "vaggan" och dessutom sprayade vet ett medel som hon måste fått upp i näsan så hon nyste flera gånger. Så vi konstaterade att det fanns valapar där och gjorde inget mer som kunde stressa henne. Nu ser vi fram emot valpar i början av februari. 

2019-12-26 Annandagen idag och tiden har gått i rasande fart med noll uppdatering här :(. Vi har firat jul och vovvarna fick ett varsit långt spår på julafton. Husses ranking var att; Zelda toppklass, Isola snäppet lika bra men sen kom pajasen Zolli :). Han har så mycket tid i spåret att han hinner med mycket annat... Nöjda hundar i alla fall. Nu ser vi fram emot 4 dagar i Lubeck och vovvarna kommer ha det bäst med hundvakter. Sen firar vi nyår utan några som helst raketer och den 3 januari gör vi ultraljud på Zelda. Vi hoppas då få komma med roligt besked och välkomna 2020 med tredje kullen. 

2019-11-30 Med hjälp av mina springervänner så har vi nu hittat en hane till Zelda och vi kan glatt konstatera att om kärlek uppstår i december kommer vi vänta valpar i början av 2020! Vi håller tummar och tassar att Zelda och Skalman fattar tycke för varandra när det är dags! Läs mer under valpar

2019-11-29 Ibland händer det oförutsedda saker och allt går inte vägen. Vi kommer av olika anledningar inte para Zelda med Goliath. Jakten på en annan  hane har börjat och det återstår att se om vi hittar någon innan hon börjar löpa. Ni får tillsammans med oss hålla tummarna!

2019-10-11 Nu är det klart med att vi kommer att para Zelda för tredje gången och denna gång har vi valt en svart/ vit hane vid namn Goliath! Läs mer under valpar om den förväntade kullen. Bilden visar Goliath i språng, foto Veronica Forsberg

2019-10-10 Som framsidan visar så har vi fått vår första champion. Så roligt och vilka fantastiska valpköpare vi har! Fick också info från Amicus i Linköping som knappt 6 månader spårar/ eftersöker skjutet vilt, både vildsvin och hjort. Galet duktig! Det verkar på våra valpköpares beskrivningar att Fotbollskullen har mycket arbetslust och de tränas för fullt i stugorna. Till helgen kommer Bonzo och Majken och deltar på jaktkurs. 

Idag har vi ögonlyst och gjort Gononskopi på Zelda, allt ua, så nu smider vi vidare på planerna för nästa valpkull. 

2019-09-30 Igår var vi med två av valparna ur Kent-kullen på BPH. Så överraskad av Isolas insats, en orädd vovve som tog sig an banan med en klackspark och verkade tycka det var roligt med allt som hände. En härlig hund sa domaren. Siri tyckte det var så spännande med alla dofter och hade nosen mer i backen. Båda syskonen fick 0 på aggressivitet, ingen kvarstående rädsla, trygga och positiva :) samt skottfasta. Det är så roligt att vara uppfödare när valpköparna kommer och är med på upptåg! För oss som uppfödare betyder aveln kring den mentala biten mycket varför det är härligt att se två så trygga vovvar, i alla fall denna dag. Så nästa höst är det dags för fotbollskullen. 

2019-09-14 Igår föddes valpar på Hitorps kennel, www.hitorps.se

Zolli är pappan så är ni intreserade av valpar ur den kullen är det fritt fam att ta kontakt med oss om ni vill veta mer om Zolli. Sitter nu och väntar på att dra igång vår valpträff. Återkommer med bilder och påhitt. 

2019-09-09 Nu har arbetstempot satt fart och däremellan ska vi hinna med våra vovvar ;). Isola löper så just nu är Zolli uthyrd till grannen.

Vi får ta emot sådana fina berättelser från våra valpköpare att vi blir alldeles  mållösa. Fantastiska vovvar med så fantastiska ägare som förvaltar dessa små så bra. Till helgen har vi valpträff och det ska bli så roligt att träffa alla som kommer. Sista helgen i september åker vi med Isola och syster Siri på BPH. Zelda ska ögonlysas och vi har en hane på g som vi hoppas på. Återkommer med mer info när det är spikat och klart. 

2019-08-27 Vi avslutade vår semester med att åka ner till Göteborg och starta på Nybörjarprov B med Zelda. På lördagen fick vi ett område i en hemsk terräng, snårigt svårt att gå samt att se var tusan apporten försvann någonstans. Jag blev nervös och tog tag i henne vid två tillfällen eftersom hon var på väg att sticka innan kommandot och blev därmed diskad kan man säga ;). Nåja nya tag på söndagen. Mycke bättre terräng men då i 25 grader värme. Vi badade henne innan i en närliggande sjö och när det var dags för Zelda så kändes det som att hon var på gång. Hon gjorde ett bra sök men tappade lite i ork på slutet, men hon satt på apporterna med fin stadga och hämtade in dem fint och bra så vi slutade med godkänt resultat och fin rosett ;). Stort tack till Sara som bodde hos oss med sina hundar och passade Zolli och Isola, du är guld värd!

2019-08-14 Här går det undan i tiden. Idag har vi haft besök av Majken, vilket var så roligt. En härlig liten tjej som apporterar och busar med storasyster. Underbar liten vovve. Zolli ska bli pappa är det bekräftat med ultraljud. Vid intresse hör av er till Hitprs kennel www.hitorps.se

Isola gjorde anlagsprovet igår och klarade det, så nu tränas det för fullt framåt me sikte på öppen klass. Nästa helg åker vi till Götborg med Zelda. Sen har vi på gång en valpträff i september där vi hoppas att så många som möjligt kommer.

 

Majken apporterar!

2019-06-30 Helgen har varit fylld av massa roligt. I vår väg mot barndomsvännen Cillas 50-årsfirande fick vi möjlighet att hälsa på Amicus, Rippeboets Magic Bilbao. Han bor så fint och har det underbart hemma hos sin husse Mikael och matte Anneli. Med stora marker där han provar på allehanda roliga saker och med strandtomt  där han i vämen kan svalka sina tassar eller ligga i hängmattan :). En härlig liten vovve som fått en fantastisk familj att bo hos. 

Sen har vi fått berättelser från alla de andra valparna i fotbollskullen, aktiva familjer där de åker båt, är med och fiskar, busar med andra valpar och firar midsommar. Det är häftigt att vara uppfödare!

2019-06-13 Så var det äntligen dags för familjen Tigerström att få hämta sin Messi. Tålmodigt har de väntat att få klartecken att han blev frisk från sin envisa infektion, men idag var vi och besiktade och han är frisk som en nötkärna. Vi kommer sakna vår lilla brun, snoris, exet, kärt barn har många namn. Men åh så härligt att få se honom åka iväg tryggt med familjen och bara känna i magen att det kommer bli så bra. 

Rapporter från alla valpar kommer med jämna mellanrum och det är med varmt hjärta som vi känner att de har fått, och har det så bra i sina nya familjer. Nu ser vi fram emot att ses framöver och att få tid för våra tre stora vovvar. Kan lugnt säga att Zelda är sugen på lite fågel :). 

2019-06-11 Lite nytt på sidan och fina bilder på våra fotbollshjältar. Vi smider redan planer på nästa kull så håll utkik under fliken valpar. Majken kommer snart få en egen sida. Nu håller vi tummarna att Messi får flytta till sin familj, så som de längtar. Han är världens gosigaste så det kommer bli tomt. Coola killen var med på examensfest i helgen bland folk och hundar men han busade runt och somnade gott under bordet. En trygg liten krabat.  

2019-06-07 Idag har Majken flyttat, men hon kommer också delvis vara kvar hos oss då Sara och Niklas kommer att vara "foderärdar". Vi har fått fina rapporter från de tre andra som redan bott en dryg vecka och allt går så bra. Alla tre har fått prova på olika saker och några har nätter som stökar då det går alldeles utmärkt att vara pigg vid 4 på morgonen. Bonzo. Amicus och Selma vi vattnet!

 

 

 

Nu håller vi alla tummar och tassar att även lilla Messi snart får flytta till sin längtande och väntande familj.  Han har haft problem med sin lilla snoriga nos, men (vågar knappt skriva) det verkar gå åt rätt håll.....

 

2019-06-02 Valparna flyttar nu en efter en, och det är med stort vemod kvällen innan  för att sedan bytas mot ren och skär glädje när alla familjer hämtar de små. Vi har fått rapporter från de som flyttade först och allt går så bra. I går fick de tre som var kvar följa med till stan och hälsa på min mor och far. De åkte hiss, tittade på massa folk med cyklar, rollatorer bilar mm. Sen sov de gott i köket medan vi andra fikade :). Trygga små rackare. Nu har vi två kvar som flyttar inom kort och sen återgår livet på kenneln till det "normala". Jag börjar en kurs i viltspår med Isola på onsdag vilket ska bli roligt och intressant. Snart sommarvärme! Och lediga dagar med hundarna. Zelda är bra sugen på att få komma igång med träning på allvar, och Zolli kanske ska få träffa en söt liten fröken. Återkommer med det. Sen börjar vi redan nu smida planer på nästa kull....

2019-05-19 Kennelns första merit inom viltspår har vi fått från Anna och Leia uppe i Umeå.  

Domaren skrev "Perfekt spanielsök. Söker hela spårområdet. Mycket duktig hund. Kan inte göra nåt bättre. Mycket uthållig"

Vi är så stota över er, Anna och Leia. Anna du förvaltar henne på ett fantastiskt sätt, nu är det "bara" 3 ettor i  öppen klass kvar, sen har vi vår första champion :). 

Åh jag har förevigat vår kennellogga..... call me stupid.. Tack Ludvig Edström återigen för att du hjälpte mig att ta fram en personlig design som jag nu med stolthet bär på min underarm. 

2019-05-12 Nu är alla valpar tingade och det känns så bra med alla goa valpköpare. De kommer få fantastiska hem den dagen de lämnar oss, vilket också kommer bli laddat med känslor. Nu ska vi njuta av varje minut :)

2019-05-04 Det bästa med att vara uppfödare förutom att få se gryende liv växa till små troll och allt där emellan, är att få ringa till blivande valpköpare och berätta att vi gärna vill att de blir nya ägare till våra valpar. Det absolut sämsta med att vara uppfödare är tvärtom, att få ge ett negativt besked. Det blev ingen valp till er denna gång...

Vi har haft så många fantastiska spekulanter men eftersom det "bara" blev fem stycken valpar så går det inte riktigt att få ihop det. Alla valpar är nu tingade och vi fortsätter att njuta av veckorna som är kvar.

2019-04-28 Valparna växer så det knakar och börjar bli mer vakna så stunderna blir roligare och roligare. De börjar bli små personligheter. Nu är de avmaskade för första gången och har fått börja äta lite mer än bara dia. Vädret tillåter att de är ute små stunder och då blir de fasligt trötta :). Vi njuter och vill stoppa tiden!!

Idag är de registrerade i kennelklubben, så snart kommer fina stamtavlor på posten. 

2019-04-21 Påsken har nu firats i några dagar och våra pojkar samt flickvän har varit hemma. Vi har då tillsammans enats om namnen, läs mer under valpar (såvitt de blir godkända av skk men till dess...). Alla fem små hjärtegryn växer och börjar nu bli än mer rörliga. Små springor till ögon såg dagens ljus på skärtorsdagen. De har nu fått sin första smakportion, vilket var gott. Snart har de växt ur den första tidens valplåda och avmaskning står på schemat till veckan, så nu rullar det på. 

2019-04-06 Rippeboets andra kull har sett världen och de sovs, äts och växer i lådan. Mamma Zelda är precis som förra gången mån om sina små och lämnar dem bara i yttersta nödfall, typ när hon måste kissa! Vi njuter av ljudet från dessa snuttande små liv och ser fram emot att se dem utvecklas till små bitande monster. 

2019-03-21 Nu har valplådan kommit på plats, men Zelda ligger helst på sängen ;). Hon är inte lika fartig i skogen men verkar må bra och är lika go o gla som vanligt. 

2019-03-17 Tiden går i rasande fart och Zelda börjar bli rund om magen. Vi går snart in i vår lilla "valpbubbla" och söker lugn och ro för Zelda. 

Vi måste då klart säga ett stort Grattis till Kelvin och matte Lotta som vann sin klass på prestegifyllda CRUFTS i Brimingham!!! 

2019-02-01 Zelda parad, vi uppdaterar allt eftersom när vi vet mer om det blitt nåt!

2018-10-07 Kennelns första valpträff har gått av stapeln och ni kan läsa mer under ny flik. 

2018-09-28 Zelda ögonlystes igen i tisdags med UA. Alla dessa små punkter att pricka av innan det blir dags att para i februari troligast.

2018-09-17 Länge sedan sist men så blir det ibland. Vi har hittat på en del sedan sist. Zelda och jag var med på östra cup. En rolig tillställning där vi fick vara med på utställnig, fältsök och vattenapportering. Utställningen fick hon fin kritik men oplacerad. Fältsöket och vattenapporteringen mycket fina utlåtanden. En utställning i Högbo bruk med alla tre och roligast av allt den dagen var att få träffa Siri, "Svart snö". Så lika de var som valpar så olika  var de nu, de förändras i utseendet. Siri var jättefin och söt även om domaren inte gav varken henne eller Isola ett HP. Zolli och Zelda fick very good. 

Den 6-7 oktober kommer vi ha valpträff och det ser vi fram mot oerhört, ska bli så roligt att träffa alla igen. 

Igår var Zelda och jag till Norge och det gick fantastiskt bra. Hon är nu godkänd på anlaget och vattnet och kan med det få gå på jaktprov i Norge. I Sverige har vi inget liknande jaktanlag så det var riktigt roligt. Läs mer under hennes egna sida. 

Klart så här långt med valet av hane till vår nästa kull. Nyfiken?? Kika vidare under valpar. 

 

2018-08-05 Så var det de sista självande timmarna kvar på semestern. Och vilken resa vi gjort. Hundarna har varit helt fantastiska trots att värmen varit med oss hela resan. Dock har de fått bada i stort sett varje dag. 

 

     

Brahehus 

Badstopp i Danmark

 

Fantastiska vidder i Österrike. Så skönt att släppa loss efter timmar i bil

 

Åh slappa i skuggan. 

 

 

Dags för en efterlängtad semester som i år går i hundarnas tecken. De följer med oss på vår resa och det ska bli så mysigt! Zelda har hunnit fylla tre år och Isola apporterar fågel :). Sommarvärmen är här för att stanna så en pool till pälsklingarna var ett måste. De njuter!

 

2018-06-17 Oj vad tiden går.... Zeldas jaktkurs och Isolas valpkurs är nu avslutade och det har varit så roligt att vara med på de båda. Isola var mer kavat än mamma och apporterade fågel efter att först tyckt att det var riktigt läskigt. Nu väntar snart semester och i år har vi med alla våra fyrbenta på turen. 

 

2018-04-29 Ny bilder på valpisarna som bevisligen växer så det knakar. Roligt att se vädret i vårt avlånga land :). Zolli har bott på dagis under dryga veckan och kom hem igår. Tog en stund innan han förstod att Zelda inte var så kär längre men nu så har lugnet lagt sig. 

 

Columbus och Isola

 

 

Leia och Siri

 

2018-04-01 Påsken snart över och här väntar vardagen med våra tre vovvar. Idag har Isola gått sitt första valpspår, och Zelda och Zolli fick sig en jaktträning och spår. Detta efter stadsvandring så alla nöjda o glada.

 

Vi får ta emot fina berättelser från våra valpar ute i landet, allt från skidåkning, bus i snön och full fart i hemmet. De verkar gå under smeknamnet "Piraya".....;)

 

Foto; Nina Dahlström  Siri i korgen

2018-03-25

Rippeboets Andromeda, Isola, fick stanna kvar hos oss på kenneln och bo med sin mamma och pappa. Vi hoppas mycket på denna tös, en härlig och go tjej precis som alla syskon. 

2018-03-25 Igår flyttade Svart snö till familjen LUndberg/ Olérs i Falun. Rapport från dem på kvällen var ren lycka att se. Så mysiga bilder som vi fick ta emot. Nu börjar vårt liv med tre hundar. 

2018-03-18 Idag var det dags för vår fina lilla kille Columbus att ta flyttlasset med sig till Gustavs och sin familj Therese och Anders. Columbus kommer få det toppen med allt vad familjen hittar på, nu får ha nya näsor och hälsenor att bita i ;). 

2018-03-17 Nu har vi precis vinkat av Godhet och familjen Lejon på deras resa mot Umeå och nya äventyr. Vår busiga modiga lilla tjej kommer få det alldeles förträffligt med allt vad familjen kommer att hitta på, skidåkning, löpträning, jakttträning och jaktprov och inte minst GOSA.

2018-03-14 Så fyllde våra gullisar 8 veckor och nu njuter vi de sista dagarna innan Godhet är först ut med flytt. De har nu veterinärbesiktats och åkt bil några gånger. Några "längre" promenader har de glatt skuttat med på. de är så nyfikna på allt som händer runt dem. Riktigt mysiga små valpar som kommer att flytta till aktiva familjer. 

2018-03-09 Här rusar dagarna iväg och vi går nu mot sista  helgen med gänget, känns vemodigt, men sååå bra med våra blivnade valpköpare . Dock så håller de oss vakna på natten med sitt huliganbråk, så kan väl säga att just den delan kan bli rätt skön att slippa. Våra yrväder är ändå helt fantastiska.

Vi har haft många besökare och Zeldas uppf har varit här och tagit fina kort. Sen har även ordf för Springerklubben Uppland/ Västmanland varit här med sin dotter och fotat dem, se mer under valpar. 

 

2028-02-25 Livet i valplådan rusar på och allt är så spännande tycker Kent-kullen. Alla valpar är tingade och det känns så bra. Det har varit tråkigt att säga nej till förfrågningarna men roligt och överraskande att så många hittat till oss.

Kvartetten fick märgben för första gången vilket var gott!

 

2018-02-18 Idag har det varit liv i luckan! Bästa Nina Dahlström har varit och fotat, se mer under valpar. Valpköpare har varit på besök nr två, och Columbus kommer flytta till Dalarna. De har varit ut för första gången och Godhet tyckte det var attans kallt. Maten hamnar mer utanför än inuti. Åh vvi njuter i fulla drag. 

2018-02-13 Idag är våra gullisar fyra veckor och valplådan har bytts ut mot större frihet. Vi börjar skönja små personligheter. Som det ser ut är alla valpar tingade. Till helgen hoppas jag att vännen Nina kommer med proffskameran ;). 

2018-02-10

Nu är de registrerade i SKK och namnen spikade :)

2018-02-04 Alla ögon på plats! Nu rör det på sig i lådan mer och mer för varje dag. Lite humör ibland och lite bus för att somna på fläcken, precis som det ska med andra ord. 

2018-01-31 Nu har ögonen börjat öppna sig hos våra små finingar och namnen känns klara, så nu hoppas vi att SKK inte säger något annat... En flicka kommer få stanna kvar på kenneln. Idag har vi också klippt klorna för första gången, jösses vilka vassa. Zelda mår fortsatt så bra och Zolli får försiktigt börja nosa på dem med hennes tillåtelse. 

2018-01-28 Våra små underverk växer så det knakar, alla över kilot nu. I veckan kommer vi snart att få se ögonen på dem, åh vad vi längtar. De tar mer och mer stadiga steg i valplådan. Vi "smakar" på namn men väntar tills vi kan se ännu mer kring vilka de är. En hane och en tik finns kvar att tinga!

Fick nu äntligen iväg fotot på vår älskade Trixa så att det trycktes på canvasduk. Nu pryder hon väggen i valprummet

 

 

 

2018-01-20

Idag fick vår förstfödda lilla gossevalp somna in. Vi saknar honom så...

2018-01-19

Nu finns det bilder på de små liven under fliken valpar! Dagarna och nätterna är ett enda virrvarr och de sover och äter. Zelda är en otrolig mamma och Zolli har fått kika in i rummet och numera får han t.o.m vara på sängen som står bredvid. 

Den förstfödda äter dåligt och vi stödmatar, så håll tummarna att det vänder. De andra har blivit små tjocka korvar ;). 

2018-01-16

I natt föddes Kent-kullen! Vi är i lyckorus :). Mamma och pappa är stolta över sina små juveler och jag kommer uppdatera med bilder och deras framsteg under fliken valpar.

 

Stolt Pappa!

 

 

2018-01-14

Tänk, idag är det 10 år sedan Trixas valpar föddes här i Rippebo!

Troll, Tyr och Trym!

Tänk vad coolt om Zelda hade fått valparna idag, men de verkar trivas bra där i magen :). 

Men oj, så roligt att idag få ett sms från Trym, den stora bamsingen med det ännu större hjärtat, han är still going strong!! 

 

Tack! Familjen Cullberg för att ni tagit så väl hand om honom, kram!

2018-01-13 

Julgranen är utbytt mot valprelaterade saker och Zelda börjar bli tjock ;). Vi väntar med stor spänning på hur många som finns där inne. 

2018-01-01 

Nyårsafton ägnades åt att snickra valplåda, Tack Bästa svåger! Zelda var dock inte så impad.... än.

2017-12-30 Vi avslutar året med att bygga valplåda och göra mysigt åt den blivande mamman. Bilder kommer på resultatet :). Skål!

2017-12-22 Zelda börjar bli rund om magen men hänger med i vanlig fart :). 

2017-12-05 Vi pyntar julen och väntar på tecken ;). 

2017-11-28 Idag har vi haft en första valpspekulant på besök :). Vi vet inte ens om det finns några valpar men roligt att träffa nya bekantskaper. Sen får vi se hur långt det bär. 

2017-11-21 Uppdaterat under valpar, och Zolli och Zeldas resp sidor

2017-11-19 Zelda och Zolli har nu parats och vi hoppas nu på valpar i mitten av januari. 

2017-11-08 Vi Gratulerar Zeldas uppfödare och hennes kullsyskon till uppfödardiplom för genomförda BPH!! www.kristaraskennel.se 

 

 

 

2017-10-10 Nya valprummet börjar ta form! Tack till Alviks Måleri, Ni är fantastiska 

https://www.facebook.com/alviksmaleriiuppsala/

2017-10-07 Har haft lite strul med hemsidan, men nu så! Förra helgen var vi till Arvika för att se fyra av Zeldas syskon på BPH. Se bilder nedan. Så bra de gjorde det, och så roligt att träffas och se hur de utvvecklats. Igår skickade vi in tester PRA och Fucosidos till England så nu väntar vi med spänning på resultat. Valprummet är på gång att bli tapetserat och klart till veckan, återkommer med bild :).

2017-09-24 Nya bilder från vår jaktträning i helgen. Tack till fina träningskompisar och framförallt till Christer, Ann-Marie och Molle som upplät mark och vatten. 

2017-09-16 Leveransklara valpar finns hos Misty i Norge kennel Blubbys, se mer under fliken valpar. Pappa kommer från kennel Art Waves och mamma från Quality Design 

2017-08-23 Zolli och Zelda ua på ögon

Nu börjar hemsdian bli klar och läggs ut in public :)

 

 

 

 

Syskonen med sina mattar och hussar, från vänster;

Imra, Indra, Impala, Iris och Isabell (foto Christina Jacobsson)

Zelda i Arvika, foto Christina Jacobsson