Rippeboets kennelträff 230817-230820

Årets kennelträff utökades med en dag samt att vi bytte plats att vara på. Vi höll delvis till hemma på kenneln och delvis hos våra valpköpare Anna och Leffe (även våra eminenta BPH-anordnare) i Östervåla. Vi sov i husvagn samt hemma hos oss och i stugor hos Anna och Leffe.

Vi delade dagarna mellan oss så det blev nya marker och övningar i olika miljöer. Vi hade också hyrt Hundhjälpens loft, där vi tränade stadga och lite lydnad.

Anna och Leffes gård bjuder på många möjligheter till träning och specialsök i deras lador provades på. 

Viltspår stod på schemat, men till nästa år ska vi snitsla spåren, eller hur?

Efter allt regnande så fanns en hel del ”sjöar” vilket möjliggjorde lite träning i vatten på fågel. Så roligt att se att även de med mer respekt för vatten vågade sig i. Lilla Saga fem månader apporterade and i vatten, galet bra!

Söndagen var vi i Östervåla där vi hade bjudit in ”Spanielkul” med Catharina Lundberg i spetsen. Hon höll en uppskattad förmiddag i jaktens tecken. Catharina började först med lite teori för att därefter visa jaktstarten med hennes egen hund, för att sedan låta alla andra få prova på lite övningar.

Hela helgen var så otroligt rolig och det är så fantastiskt att se alla vovvar få vara och verka i sitt rätta element, skogen jakten spåret och allt annat där de får använda sin eminenta nos.

Kvällarna spenderades med massa prat, mat och dryck. Sena kvällar och tidiga morgnar.

Tipsrundan gick av stapeln på lördagen där Jonas, Alice och Alfred tog hem första priset.

Det prestigefyllda spanielracet gick av stapeln som avslutning på söndagen. Det är så roligt att se hur himla snabba våra spaniels kan vara när det gäller. Sen att några skulle ta rundan via tidtagare kennelhusse gjorde att tiden gick lite väl snabbt.

Vinnaren blev Vera med sin husse Johan och matte Cecilia.

Stort grattis igen till er alla!

Vi summerade helgen på söndagskvällen och kan konstatera att vi har valpköpare som månar och förvaltar sina vovvar på allra bästa sätt. En samling härliga personer som bjuder på sig själva, hjälpsamma och roliga. Vi har skrattat så mycket!

Ser redan fram emot nästa träff 2024.

 

 

 

Rippeboets kennelträff 220408-220410

Helgen den 8-10 april hade vi vår årliga kennelträff. Vi höll återigen till på Strängnäs BK, vilket som vanligt var helt toppenbra. Stora ytor att vara på, material att låna, kök att laga mat och många bäddar. Tror det kan få fortsätta och kanske även utöka helgen med en dag. Några av oss pratade om en hel vecka, tror vi hade kul ;). 

Vilken helg vi haft, vi är så tacksamma och lyckliga över allt som varit och hänt och er valpköpare som förvaltar Zeldas och Isolas barn så fantastiskt!!

I år fick alla våra tre vovvar hänga med, Zelda, Isola och Zolli. 

Från Kentkullen kom även Siri. Abbey och Harry från Londonkullen och Vera, Truls och Enzo från Spanienkullen. Columbus (Kentkullen) och Hombre (Spanienkullen)  fick dessvärre lämna återbud.

Åh så var så klart alla hussar och mattar med. 

På fredagen var det ett aprilväder vi sällan skådat så inte så mycket hände då. Några av oss hade riktiga problem i trafiken, men vi kunde samlas och äta lite gott och planera lördagen och söndagen i alla fall. Lördagen bjöd inte heller upp vädermässigt, men vi är väl hundfolk så ut i snöyran och gjorde samarbetsövningar. Vi tränade stadga. Zelda fick visa ett fältsök och Abbey ett personsök. Eftermiddagen ägnade vi åt specialsök. Vivvi visade också med sin Viggo hur ett färdigt sök kan gå till.

Däremellan lade vi personspår som alla fick gå. Harry tränar till sin certifiering i bevakning så han gjorde en del kring detta. Ska verkligen bli spänande att följa hur det går. 

Spanielracet körde vi så klart och där gick Harry vinnande med en formeletttid!

Söndagen bjöd på fint väder och vi fortsatte med det som vi alla ville göra, utifrån det vi gjort på lördagen. Vi tränade stadga i grupp och apporteringsövningar.  Det var en samling trötta hundar när vi avslutade vid lunch.  

Vi som uppfödare är så glada och lyckliga över att alla valpar har så engagerade ägare. Det är också roligt att se de olika valparna ur de olika kullarna, likheter och olikheter. 

Men det bästa av allt är att fått lära känna så fina människor, jobba med hund en hel helg och bara få njuta av en massa Zelda och Isolabarn. Ni valpköpare som förvaltar era valpar på det mest fantastiska sätt, gör det värt att fortsätta, utan er, ingen uppfödning. Gäller så klart även er som inte kunde delta denna gång, hopp om nästa tillfälle. 

Varmaste kramar till er alla från Maria och Roger 

 

Åh så några bilder, tagna av Clara Lundh och Cecilia Häckter Ståhl

 

skillnad i väder ;))

Rippeboets kennelträff 201002-201004

Helgen som var hade vi vår årliga kennelträff. Vi höll till på Strängnäs BK, vilket var helt toppenbra. Stora ytor att vara på, material att låna, kök att laga mat och många bäddar. Tror det kan bli en tradition.

Vi började på kvällen den 2 oktober och avslutade till lunch på söndagen. Vilken helg, vi är mållösa över allt som varit och hänt och er valpköpare som förvaltar Zeldas barn så fantastiskt!!

De som var med var, mamma Zelda så klart, Isola från Kentkullen, Selma och Majken från Fotbollskullen, Abbey, Harry, Tosca och Lady från Londonkullen. Åh så hussar och mattar så klart. 

På fredagen var det lite nosaktivering, balansövningar och samspel med hundarna. Alla provade budföring. Lek och bus så klart. Lördagen bjöd på fint väder och vi fortsatte med sakletning, apportering och Abbeys matte höll lite "teorikurs" i nosaktivering och hur nosen jobbar huruvida det är spår eller apportering. 

Efter lunch gick vi till ett bad och där fick alla som ville prova på att apportera and i vatten. Då fick vi även besök och sällskap av Lotta med pappa Kelvin och sen hade hon sin fina hane Pedro med också. Lotta har även en kull valpar hemma nu som har Skalman som pappa, så hon var lite nyfiken på halvsyskonen. 

På eftermiddagen fortsatte alla med det som de ville aktivera sina hundar med. Några fortsatte med apportering och sakletning, några lade spår. Åh, så bus så klart.  Majkens matte Sara hade lite info och frågestund utifrån att hon är veterinär. Mycket uppskattat. 

Söndagen var det regn och dis, så det började med trimning. Fortsatte med apportering och budföring. 

Vi som uppfödare är så glada och lyckliga över att alla valpar har så engagerade ägare.Några behöver träna på det ena eller det andra, och under helgen fanns det öppenhet och plats för att ge tips och råd. Måste säga (helt opartisk ;) att Zelda har ett gäng härliga ungar! Det var så roligt att se att ex Abbey och Tosca som ofta höll ihop även tydde sig till varandra nu. Lady som var störst, är så även nu. Ensamma killen Harry, levde livet med flickorna och Majken som inte gör annat än hittar på bus, hon drog med sig flera när hon for iväg med kopplet i munnen. Tigga vid bordet kunde flera och det var inte riskfritt att ha lite godis i låg höjd...eller på bänken...

Det är också roligt att se de olika valparna ur de olika kullarna, likheter och oliketer. 

Men det bästa av allt är att fått lära känna så fina människor, jobba med hund en hel helg och bara få njuta av en massa Zeldabarn. Ni valpköpare som förvaltar era valpar på det mest fantastiska sätt, gör det värt att fortsätta, utan er, ingen uppfödning. Gäller så klart även er som inte kunde delta denna gång, hopp om nästa tillfälle. 

Varmaste kramar till er alla från Maria och Roger 

 

 

 

Kennelträff 14 september 2019

I helgen som var hade vi vår andra kennelträff. Vi fick välkomna fyra valpar med sina familjer ur vår andra kull. Det var Majken, Selma.,Messi och Bonzo.

De hade växt på sig och Messi var för dagen störst. Så roligt att se alla och nu hoppas vi till våren att vi kan ha ännu en träff med flera vovvar. Lördagen spenderades i skogen med viltspår, fältsök, apportering och avslutades med vatten. Allt handlade om att få prova på. Ena riktiga spårhundar har vi fått! Sen fick alla göra ID spår när vi åkte hem till Rippebo innana det var dags för lite grill. Kvällen lekte och busades det innan alla somnade trötta och nöjda. Det är så roligt att se alla individer med jämna mellanrum. Fantastiska valpköpare som förvaltar sina små med den äran. :).

Söndagen var vi på utställning och där blev Bonzo BIM och Majken slutade 2:a tik med HP. Superfin kritik!!!

Kennelträff 6-7 oktober 2018

 

 

Helgen den 6-7 oktober 2018 hade vi kennelns första valpträff. Valparna är nu 8,5 månad. Alltså, vi blir så stolta över våra valpar och deras fantastiska ägare som förvaltar dessa busfrön på ett så härligt och kärleksfullt sätt. Så roligt att höra Leia rapa precis som sin pappa:), Columbus med sina långa ben som bara hade ögon för sin syster Siri, och hon så lik sin mamma både till utseende och sätt.

På fredagen kom Anna ner från Umeå med Leia och Zelda sa väl vad hon tyckte direkt om denna tös. Sen var Leia sin matte i hasorna. Zelda kom nog ihåg den lilla självständiga rymmaren och tänkte att här är bäst att få henne veta hut! Zelda visade sin roll som mamma genom att vara "Häxan surtant", å andra sidan fick vi se valpar med ett självklart sätt att möta andra hundar, precis som det ska vara. 

På lördagen anlände resten av gänget och med fikakorgen packad (till Columbus husses glädje) så åkte vi till skogs. Där lade vi viltspår och jag visade apportering med Zelda.

Leia har gått viltspårkurs så hon fick ett annat djurslag och annan spårläggare och hon gjorde det med den äran. Hon är van med älg men fick nu rådjur och liite konstigt med så liten klöv :).

Columbus körde formel 1 tempo och hittade klöven, duktig pojke.

Siri hade ett bra tempo och gick en liten omväg men hittade tillbaka och vinsten var en stor älgklöv. (Tack Anna för klövarna)

Isola har aldrig tidigare gått ett viltspår och fick störning av en vilsen Berner sennen men hon tog upp det igen och fortsatte tills hon kom fram tills slutet som hon tyckte var lite sådär, ingen vanlig pinne.

Hemma igen fick vi prova apportering, men det var svårt och där behövs lite mer jobb hos alla vovvar. Fågeln var spännande.

Efter intag av föda åkte vi till sjön där alla fick prova att apportera i vatten. Columbus hade dock mest lust att leka och inte ens en vanlig pinne var kul. Isola vill inte hämta i vatten som är djupt så hon behöver sannerligen vattenträning. Både Leia och Siri hämtade fågel med lite lock och pock. Mamma Zelda var med som "räddningshund" och hon går från klarhet till klarhet så var det inte för att det var slut på säsongen hade jag anmält till vattenprov.

Hemma med trötta hundar åt vi mat och pratade till småtimmarna.

Morgonen startade med frukost och promenad, valprace där Columbus stod som vinnare!! Där var inte syster så rolig när matte och husse drog iväg:).

En långis med massa bus i skogen och sen var det dags att fara norröver för alla. 

Alltså vilken helg!! Detta kommer vi leva länge på och hoppas att vi kan få till en träff igen.

TACK för att ni är ni och för att ni förvaltar era valpar så fint!

Vi är så stolta, kramar Rippeboets kennel Roger och Maria