Rippeboets Spanienkull 

 Spanienkullen fyller snart 1 år, tänk vad tiden går. Alla 8 har det toppen hos sina familjer och de aktiveras inom både jakt, viltspår och andra typer av övningar. De beskrivs som sociala trevliga och busiga små vovvar. Vi får så fina berättelser från alla hussar och mattar och vi har träffat flera av dem. 

I höst blir det BPH för flera av dem (vi hoppas så klart att alla kommer :). 

 

Lite fler bilder från Nina Dahlström på kullen 

 

 

Lite busbilder. Tack Nina Dahlström för fina foton!

 

Nedan bilder och deras namn 

R:s Enrique Mendoza 

R:s Hombre 

R:s Torre Condor

R:s Estrella Galicia 

R:s Lolea

R:s Sangria

R:s Santa Rosa

R:s Xarel-Lo

 

Lite vilt presenterat

När namnen godkänts av SKK kommer de så klart stå under respektive valp.

Tills dess håller vi dom hemliga ;)

 

 

Mormor passar barnbarn 

 

 

Isola med en av hanarna

2 tikar

 

hela kullen med nya halsband

 

Så kom dom på 59:e dygnet. I raketfart födde Isola sina 8 valpar, 5 hanar 3 tikar, alla svart/ vita med tan. Inte så stora, men pigga och framåt. Dom protesterar ljudligt om något inte är som dom precis vill, så gott i gry dom. Isola är en fantastisk mor och månar om dom. Något klumsidumsig ibland, inte lätt att vara förstagångsmamma till 8 stycken....Fullt i lådan. 

Då vi tyckte det var ett enda svartvitt myller har de fått fina små halsband :), allt för att kunna skilja dom åt. Nu väntar några veckor på att dom ska öka i vikt och få små ögon och öron, sen börjar buslivet!

Som vanligt när det gäller våra kullar kommer dom få namn utifrån något som vi håller varmt om hjärtat, denna gång Spanien. Vi vill också gärna försöka få någon koppling till pappan och denna gång så var det självklart med kopplingen "Pedro" (spanskt namn). Vi åker gärna till Spanien och framförallt till Benidorm och har många fina minnen därifrån. Så namn som betyder något för oss kommer snart att vara bestämda. 

 

Rippeboets Andromeda  "Isola"  med Fire'n Ice Two Stars Went One "Pedro".

Dräktighet konstaterad. Beräknad valpning vecka 16/17 och leverans ungefär till midsommar.  

Vi ser fram emot och hoppas på en kull med hög arbetslust, stort intresse för jakt och spår, sociala, snälla samt väldigt gosiga :). 

Välkomna att höra av er om intresse finns, vi ser gärna att det finns ett starkt intresse för jakt och spårarbete hos våra valpköpare. 

 

 

 

Isola och Pedro tänker jag kompletterar varandra på ett fint sätt. Isola är en mycket fartfylld tjej medan Pedro är en gosse som tar livet med viss ro, men observera, det finns mycket lek och bus samt en stor vilja att arbeta. Jag träffade Pedro första gången när han var liten valp och har sedan följt honom under åren som gått. Han är en mycket trevlig hane och hans försynta beteende visade sig när vi parade, ingen press på Isola! Vi håller nu verkligen tummarna att vi väntar smått i slutet av april. 

Som jag skrev på ovan så vill vi att det finns ett intresse för jakt/ spår samt en vilja att aktivera sin hund mycket och inte "bara" långa promenader. Vi tänker att denna kombination kommer ge oss valpar som behöver använda sitt huvud. Sen är soffhäng mysigt :)

Vill ni läsa mer om Pedro gör det här; Pedro - www.123minsida.se/KennelFirenice

 

 

 

 

 

 

SE12292/2019
Fire 'n Ice Two Stars Went One
PKR.VIII-34801
Lordsett Amaretto Slush
PKR.VIII-33757
Lordsett Truly Madly Deeply
PKR.VIII-26251
Lordsett Catch Me If You Can
SE53845/2015
Fire 'n Ice Make My Daydream True
VDH/SPZB0047/15
Dexbenella Sirius Black
SE49836/2010
Fire 'n Ice Rhythm Divine
 
SE13836/2018
Rippeboets Andromeda
SE49537/2014
Hitorps Enzo
SE30151/2011
Gästgifvaregården Harry
SE12919/2012
Asta
SE42959/2015
Kristaras Incredible Isabell
S32881/2008
Pygmalia's Bärgmarkis
SE20425/2011
Kristaras Excellent Engla